Cele șapte bucătării ale Chinei – Stilul Beijing


Salutare și bine v-am regăsit!

Stilul Beijing (PeKing)

Astăzi vom explora stilul Beijing (PeKing). Acest stil este unul local caracteristic capitalei Beijing situată în partea de Nord a Chinei, deși capitala reprezintă un municipiu administrat de către guvern, ea este înconjurată de către Provincia Hebei.

Acest stil este caracterizat prin porții mici, arome dulci-acrișoare, puțin picante, tehnica prăjirii la temperaturi înalte este adoptată foarte mult în partea de Nord, iar ingredietele principale sunt varza chinezească, boabele de soia, alunele, porumbul, raţa si diferite cărnuri cum ar fi porcul şi puiul. În regiunea de Nord, cărnurile sunt gătite în foarte multe feluri, acest stil fiind influențat și de bucătăria mongoleză.

Astăzi vă vom prezenta o rețetă simplă, clasică și delicioasă tipică stilului Beijing. Dacă aromele de chilli, soia și tomate sunt pe gustul vostru, atunci această rețetă va deveni cu ușurintă preferată. Mai ales că poate fi acompaniată de salată preferată sau tăițeii doriți, alegerea rămâne a voastră. Spun să începem!

Coaste de porc PeKing

O rețetă tipică în stil Beijing cu aromele contrastante specifice și merge excelent cu aproape orice doriți. Probabil o puteți întâlni în orice restaurant în partea de Nord a Chinei.

 

Ingrediente

  • 500 g de costițe de porc tăiate în secțiuni
  • 4 cepe verzi, iar una dintre ele să fie mărunțită
  • 2 felii de ghimbir după gust
  • 2 căciulii de usturoi tăiate
  • Un praf de sare
  • 3 linguri de ulei pentru gătit (canola, susan, alune)
  • Semințe de susan pentru presărare

Pentru Sos

  • 2 linguri de sos de roșii
  • O lingură de sos de soia
  • O lingură de sos de chili
  • O lingură de vin de orez
  • O lingură de amidon ( de orice fel )
  • 2 linguri de apă

Metodă

  1. Spălăm coastele și le lăsăm la înmuiat în apă curată pentru 10 minute.
  2. Într-o oală punem apă la fiert și adăugăm coastele pentru 1-2 minute, după aceea scoatem costițele, le clătim sub jet puternic de apă rece și înlocuim apa fiartă cu apă proaspătă.
  3. În noua apă, adăugăm sarea, o secțiune din ceapa tăiată și ghimbirul. Lăsăm să dea în clocot conținutul, iar apoi reducem temperatura la mediu și lăsăm să fiarbă încet 15 min. sau pănâ când carnea este ușor de penetrat cu o scobitoare. Transferăm coastele și le scurgem.
  4. Într-un bol, amestecăm toate ingredientele pentru sos.
  5. Încălzim 3 linguri de ulei într-un wok, adăugăm usturoiul și prăjim până aromatizăm uleiul. Îndepărtăm usturoiul din wok pentru că se va arde foarte ușor.
  6. Adăugăm costițele fără a le amesteca pentru 1-2 minute, iar după aceea le vom sota până când devin aurii și rumene pe toate părțile.
  7. Adăugăm în wok și sosul. Mărim temperatura pentru a îngroșa sosul.
  8. Decorăm cu susan și ceapă verde proaspătă înainte de a servi.

Acest fel de mâncare se potriveşte extraordinar cu o porție de tăiței simpli cu un strop de sos de soia, cu salata voastră preferată, cu orez și legume chinezești, sau chiar simplă!

Vă urăm spor la gătit, poftă bună și ne revedem săptămâna viitoare!

Sursă fotografie: http://www.thecrepesofwrath.com/2013/11/13/crock-pot-asian-style-ribs/