Concurs – Împreună pentru un viitor comun, cu Jocurile Olimpice de Iarnă din Beijing


Ceremonia de deschidere a celei de-a 24 a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă a avut loc pe Stadionul Național Chinei din Beijing. La ceremonia de deschidere, China a arătat spiritul olimpic „mai înalt, mai rapid și mai puternic”, și a subliniat conceptul de pace, al construirii unei comunități cu viitor comun pentru omenire cu „mai multă unitate”. Jocurile Olimpice de iarnă sunt un eveniment extraordinar pentru oamenii din întreaga lume. Pe fundalul răspunsului global la epidemia de COVID-19, sloganul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing este „Împreună pentru un viitor comun”, exprimând viziunea omenirii pentru un mâine mai bun și transmițând încredere și speranță. România a trimis 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă. Deși nu putem merge la Beijing pentru a urmări ceremonia de deschidere și jocuri, evenimentul de gheață și zăpadă este deschis tuturor. De la ceremonia de deschidere cu caracteristici tradiționale chinezești, la imaginile cu sportivii care se întrec în competiție, Jocurile Olimpice sunt o bucurie pentru fiecare dintre noi. Din acest motiv, Institutul Confucius din Universitatea Babeș-Bolyai vă invită să participați concursul cu tematica Jocurilor Olimpice de iarnă din Beijing.

1. Regulamentul de concurs

Pentru a demonstra mai bine spiritul competitiv, acest eveniment ia forma unui concurs, regulile fiind următoarele:
Organizator: Institutul Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca România
Participanți: toate persoanele cu domiciliul stabil în Romania
Formatul și categoria intrărilor:

a. Categoria de creație artistică (pictură sau produse de artizanat sau text): exprimă-ți interesul pentru Jocurilor Olimpice de iarnă, aprecierea pentru un anumit eveniment competițional sau trimite încurajări sportivilor tăi preferați prin diferite forme de creație artistică: pictură, lucrări de artizanat sau text legate de evenimentele competiționale ale Jocurilor Olimpice de iarnă din Beijing și elementele tematice ale Jocurilor Olimpice de iarnă. Pictura sau produsele de artizanat pot fi însoțite de text pentru a-ți transmite mai clar viziunea.

b. Categoria de imagini: 3-5 fotografii sau o filmare video ce transmit interesul pentru Jocurilor Olimpice de iarnă, aprecierea pentru un anumit eveniment competițional sau trimit încurajări sportivilor preferați etc. Filmarea video trebuie să aibă mai puțin de trei minute.

c. Categoria de cântec și dans: la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă au fost interpretate multe cântece faimoase. Puteți alege aceste cântece, sau alte melodii legate de Jocurile Olimpice de Iarnă, sau legate de iarnă în general, care vor fi interpretate vocal, instrumental sau pe care veți dansa. Filmulețul cu înregistrarea cântecului sau dansului trebuie să aibă mai puțin de trei minute.

d. Categoria de test: testul de cunoștințe generale cu tema „Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022”.

3. Premii

În cadrul acestei competiții, un juriu va realiza evaluarea participanților și selectarea câștigătorilor. Fiecare categorie (cu excepția categoriei test) va avea patru premii: premiul special, premiul I, premiul II și premiul de excelență. Premiile vor consta în diferite obiecte. Toți participanții care au răspuns corect la categoria de test vor avea șansa de a câștiga un premiu de participare. Lucrările selectate vor avea, de asemenea, posibilitatea de a fi afișate pe site-ul oficial al Institutului Confucius.

Premii Număr Premii în obiecte
premiu special 1 buc. * 3 categorii Valoare de 200 lei
premiul I 2 buc. * 3 categorii Valoare de 150 lei
premiul II 4 buc. * 3 categorii Valoare de 100 lei
premiul de excelență 10 buc. * 3 categorii Valoare de 50 lei
premiu de participare Toți participanții care răspund corect suvenir

4. Depunerea lucrărilor

Email: clujconfucius1@yahoo.com
Titlul lucrării: numele participantului – categoria lucrării – numele lucrării (de exemplu: Mihaela Petre – text – „Împreună spre viitor”)
Perioada activității: 15 – 28 februarie 2022
Rezultate: 25 martie 2022 (Facebook, WeChat și e-mail)

5. Instrucțiuni suplimentare

1. Lucrarea trebuie să fie originală, realizată de către o persoană sau o echipă. Plagiatul nu este permis, iar lucrarea nu trebuie să fi fost publicată anterior.
2. Toate lucrările solicitate care implică probleme de drepturi de autor vor fi autorizate de către părțile în cauză și orice depunere neautorizată va fi interzisă. Toate lucrările trebuie să indice autorul original și alte informații cheie.
(Notă: dreptul final de interpretare al acestei activități aparține organizatorului)
6. Chestionar

Vă rugăm să răspundeți la următorul chestionar: